Huwelijkse voorwaarden

//

Onder familierecht verstaan we dus huwelijkse voorwaarden. Huwelijkse voorwaarden kunnen worden opgesteld bij het trouwen. Wanneer je gaat trouwen is het niet verplicht om naar de notaris te gaan maar wanneer je besluit te trouwen in gemeenschap van goederen is het wel nodig. Het is heel belangrijk om naar een notariskantoor te gaan als je de afspraken wilt opstellen. In dit artikel beschrijven we de volgende onderwerpen:

Wat zijn huwelijkse voorwaarden?

Huwelijkse voorwaarden zijn voorwaarden die voor het trouwen kunnen worden opgesteld om bescherming te bieden bij de overdracht van goederen en schulden bij overlijden. Het zijn vooral ondernemers die ervoor kiezen om huwelijkse voorwaarden op te stellen. Wanneer in dit geval huwelijkse voorwaarden worden opgesteld is het vermogen gescheiden. Wanneer de ondernemer plotseling komt te overlijden wordt automatisch anders het vermogen overgezet naar de partner. Dit geldt echter ook bij schulden. Het kan ook voorkomen dat een van de twee partners meer vermogen heeft dan de ander, of misschien recht heeft op veel vermogen. Ook kan zelfs het uitzicht op een schenking of erfenis reden zijn om voor huwelijkse voorwaarden te kiezen. Bij de notaris kunnen alle mogelijkheden worden besproken.

Trouwen gemeenschap van goederen

Wanneer de trouwdag is afgelopen en de twee personen officieel zijn getrouwd (en er zijn geen huwelijkse voorwaarden getekend) dan zijn beide direct getrouwd in gemeenschap van goederen. Iedere partner heeft in dit geval recht op de helft van het totale vermogen. Hierbij horen ook alle bezittingen en schulden.

Contacteer ons voor advies

Notaris Vergelijk
Kalverstraat 1 Amsterdam
Nederland, 1001 AA

+31 6 12345678 (nog niet in gebruik) info@notaris-vergelijk.nl