Akte van levering

//

Een akte van levering wordt opgesteld door een notaris. Het wordt opgesteld tijdens dat het eigendom van een woning wordt overgedragen aan iemand anders. Het is belangrijk voor de legaliteit van het document. De notaris laat het daarom ook geregistreerd worden bij het Kadaster, hierdoor staat het officieel gedocumenteerd in Nederland, en is het overal bekend. Een akte van levering wordt ook wel eigendomsbewijs genoemd, dit verschilt per voorkeur en provincie.

Concept akte van levering

Voordat een akte van levering wordt getekend door een notaris wordt er eerst een concept opgesteld. Dit concept is belangrijk om alle fouten te verbeteren, om te zorgen voor een waterdicht document waarbij alles duidelijk is voor beide partijen. Je kunt ook nog meer lezen over onroerend zaakrecht.

Veel gestelde vragen

Wat is een akte van levering?

Een akte van levering, ook wel leveringsakte genoemd is een officieel document die garant staat voor de overdracht van een woning.

Waarom is een akte van levering nodig?

Een akte van levering zorgt voor het officiële van het document. Hierdoor is het voor beide partijen duidelijk wat er is afgesproken en kan er niet omheen worden gedraaid.

Is een akte van levering betrouwbaar?

Ja, een akte van levering is betrouwbaar. Dit komt doordat het bij had kadaster wordt geregistreerd en van te voren wordt gekeurd door een notaris. Hierdoor ben je zeker van legaliteit van het document.

Kun je jezelf voorbereiden voor een akte van levering?

Ja je kunt jezelf voorbereiden door een concept te maken. Deze concept kan worden ingeleverd bij een notaris die het gaat beoordelen en bij goedkeuring door gaat sturen naar het kadaster.

Bevoegdheid verkoper

Bij het opstellen van een akte van levering komt in het proces een test voor de bevoegdheid van de koper. De notaris zal controleren of de verkoper en koper bevoegd zijn om de actie te maken. Als er enige verplichtingen bij de verkoop zitten dan worden deze zeer serieus genomen. Een notaris zal daarom de bevoegdheid van de verkoper controleren.

Contacteer ons voor advies

Notaris Vergelijk
Kalverstraat 1 Amsterdam
Nederland, 1001 AA

+31 6 12345678 (nog niet in gebruik) info@notaris-vergelijk.nl